Patnáct rad začínajícím kantorům - Vaverková, Hana (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Autorka v00a0p015900edsp011bvku sestavila patn00e1ct rad za010d00ednaj00edc00edm pedagogick00fdm pracovn00edk016fm, kter00e9 jim maj00ed pomoci v00a000fasp011b0161n00e9 u010ditelsk00e9 kari00e90159e. Tyto rady se t00fdkaj00ed jak vhodnosti t00e9to profese pro 010dlov011bka dan00fdch charakterov00fdch vlastnost00ed, tak lidsk00e9ho p015900edstupu k00a0017e00e1k016fm, kter00fd souvis00ed se zm011bnou p015900edstupu k00a0v00fduce a uvoln011bn011bj016100ed atmosf00e90159e spojen00fdch se zm011bnou didaktick00fdch metod v00a090. letech."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":3,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Autorka v příspěvku sestavila patnáct rad začínajícím pedagogickým pracovníkům, které jim mají pomoci v úspěšné učitelské kariéře. Tyto rady se týkají jak vhodnosti této profese pro člověka daných charakterových vlastností, tak lidského přístupu k žákům, který souvisí se změnou přístupu k výuce a uvolněnější atmosféře spojených se změnou didaktických metod v 90. letech.