Co je matematika (několik lidských definicí matematiky) - Jedinák, Dušan (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Autor v00a0p015900edsp011bvku sestavil soupis cit00e1t016f slavn00fdch osobnost00ed o matematice a jej00edm v00fdznamu pro lidskou spole010dnost. Mezi zastoupen00fdmi osobnostmi jsou jak osobnosti matematiky a matematice bl00edzk00fdch v011bd jako nap015900edklad A. Einstein nebo N. Bohr, tak osobnosti spojen00e9 sp00ed0161e s00a0humanitn011b zam011b0159en00fdmi 00fasp011bchy jako Edgar Allan Poe. "" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":3,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Autor v příspěvku sestavil soupis citátů slavných osobností o matematice a jejím významu pro lidskou společnost. Mezi zastoupenými osobnostmi jsou jak osobnosti matematiky a matematice blízkých věd jako například A. Einstein nebo N. Bohr, tak osobnosti spojené spíše s humanitně zaměřenými úspěchy jako Edgar Allan Poe.