Škola mladých matematiků aneb 46=3+7 a 54=11 - Boček, Leo (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek se zab00fdv00e1 histori00ed a 00fa010delem edice 0160kola mlad00fdch matematik016f, kter00e1 vznikla jako podp016frn00e1 kni017enice mj. pro 017e00e1ky 00fa010dastn00edc00ed se matematick00e9 olympi00e1dy. 010cl00e1nek obsahuje seznam jednotliv00fdch svazk016f 1 2013 61, kter00e9 vych00e1zely mezi lety 1961 2013 1988. Autor se tak00e9 zab00fdv00e1 matouc00edm 010d00edslov00e1n00edm, ke kter00e9mu b011bhem let do0161lo, a sna017e00ed se p0159edej00edt omyl016fm, kter00e9 by toto mohlo zp016fsobit."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":3,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Článek se zabývá historií a účelem edice Škola mladých matematiků, která vznikla jako podpůrná knižnice mj. pro žáky účastnící se matematické olympiády. Článek obsahuje seznam jednotlivých svazků 1 – 61, které vycházely mezi lety 1961 – 1988. Autor se také zabývá matoucím číslováním, ke kterému během let došlo, a snaží se předejít omylům, které by toto mohlo způsobit.