Stredné školy švajčiarska mojimi očami - Škerlíková, Jana (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Autorka popisuje svoje dojmy z00a0n00e1v0161t011bvy vzd011bl00e1vac00edch za015900edzen00ed ve 0160v00fdcarsku. Vzhledem k00a0pom011brn011b kr00e1tk00e9mu pobytu se zam011b0159uje zejm00e9na na nejmarkantn011bj016100ed rozd00edly, kter00e9 panuj00ed mezi 0161v00fdcarskou a 010deskou (resp. slovenskou) vzd011bl00e1vac00ed soustavou. Popisuje odli0161nosti v00a0prost0159ed00ed, v00a0n011bm017e k00a0vyu010dov00e1n00ed doch00e1z00ed, a0165 u017e z00a0architektonick00e9ho 010di spole010densk00e9ho hlediska, a tak00e9 si pov0161imne ni017e016100ed feminizace a v011bt016100ed nekonformity u010ditelsk00e9ho sboru."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":3,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Autorka popisuje svoje dojmy z návštěvy vzdělávacích zařízení ve Švýcarsku. Vzhledem k poměrně krátkému pobytu se zaměřuje zejména na nejmarkantnější rozdíly, které panují mezi švýcarskou a českou (resp. slovenskou) vzdělávací soustavou. Popisuje odlišnosti v prostředí, v němž k vyučování dochází, ať už z architektonického či společenského hlediska, a také si povšimne nižší feminizace a větší nekonformity učitelského sboru.