Matematika na gymnáziích - Zítková, Zuzana (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Autorka se v00a0010dl00e1nku zab00fdv00e1 minim00e1ln00ed dotac00ed hodin matematiky na gymn00e1zi00edch stanoven00fdch v00a0osnov00e1ch pro gymn00e1zia M0160MT 010cR pod 010d. j. 1700a0668/91-20 a re00e1lnou prax00ed navy0161ov00e1n00ed t00e9to dotace 0159editeli po konzultaci s00a0poradn00edmi org00e1ny. 010cl00e1nek se tak00e9 zab00fdv00e1 d016fvody pro toto nav00fd0161en00ed i v00a0humanitn00ed v011btvi gymnazi00e1ln00edho vzd011bl00e1v00e1n00ed a na z00e1v011br p0159id00e1v00e1 kr00e1tkou 00favahu o d016fle017eitosti matematiky pro v0161eobecn00e9 vzd011bl00e1n00ed."" data-sheets-userformat=""2":14592,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial","16":10">Autorka se v článku zabývá minimální dotací hodin matematiky na gymnáziích stanovených v osnovách pro gymnázia MŠMT ČR pod č. j. 17 668/91-20 a reálnou praxí navyšování této dotace řediteli po konzultaci s poradními orgány. Článek se také zabývá důvody pro toto navýšení i v humanitní větvi gymnaziálního vzdělávání a na závěr přidává krátkou úvahu o důležitosti matematiky pro všeobecné vzdělání.