Třikrát o tvořivosti - Kuřina, František (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek upozor0148uje 010dten00e10159e na trilogii publikac00ed 201eO TVO0158IVOSTI ve v011bd011b, politice a um011bn00ed201c, kter00e1 vy0161la u p015900edle017eitosti 75. v00fdro010d00ed zalo017een00ed Masarykovy univerzity v00a0Brn011b. Autor zde po kr00e1tk00e9 charakteristice v0161ech t015900ed svazk016f p0159etiskuje dv011b uk00e1zky z00a0tohoto d00edla, a to 201eUm00edte matematicky myslet?201c od E. Fuchse a 201e00davahy nad textem Um00edte matematicky myslet201c od J. Novotn00e9ho."" data-sheets-userformat=""2":14592,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial","16":10">Článek upozorňuje čtenáře na trilogii publikací „O TVOŘIVOSTI ve vědě, politice a umění“, která vyšla u příležitosti 75. výročí založení Masarykovy univerzity v Brně. Autor zde po krátké charakteristice všech tří svazků přetiskuje dvě ukázky z tohoto díla, a to „Umíte matematicky myslet?“ od E. Fuchse a „Úvahy nad textem Umíte matematicky myslet“ od J. Novotného.