Třicet let Komise pro matematiku na vysokých školách technických, ekonomických a zemědělských - Černý, Jaroslav (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Vznik Komise pro matematiku na vysok00fdch 0161kol00e1ch technick00fdch datuje rok 1962 a pozd011bji byla roz016100ed0159ena i pro ekonomick00e9 a zem011bd011blsk00e9 0161koly. U zrodu st00e1l profesor 010cVUT V00e1clav Pleskot a b011bhem jej00edho p016fsoben00ed vyst015900eddala spousty p0159edsed016f. Velmi d016fle017eitou osobnost00ed byl prof. V00e1clav Medek, kter00fd tak00e9 st00e1l u zrodu a aktivn011b se pod00edlel na p015900edprav00e1ch konferenc00ed. V 010dl00e1nku je pops00e1na nejd016fle017eit011bj016100ed pr00e1ce Komise, z00e1v011bry konferenc00ed a semin00e10159016f a tak00e9 sou010dasn00e1 010dinnost Komise."" data-sheets-userformat=""2":14592,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial","16":10">Vznik Komise pro matematiku na vysokých školách technických datuje rok 1962 a později byla rozšířena i pro ekonomické a zemědělské školy. U zrodu stál profesor ČVUT Václav Pleskot a během jejího působení vystřídala spousty předsedů. Velmi důležitou osobností byl prof. Václav Medek, který také stál u zrodu a aktivně se podílel na přípravách konferencí. V článku je popsána nejdůležitější práce Komise, závěry konferencí a seminářů a také současná činnost Komise.