Bodování nebo známkování v matematice? - Chudárek, Jan (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Na za010d00e1tku 010dl00e1nku jsou pops00e1ny nev00fdhody tradi010dn00edho zn00e1mkov00e1n00ed. Autor se d00e1le zab00fdv00e1 ot00e1zkou hodnocen00ed vyu010dovac00edho procesu pomoc00ed bod016f: z00e1kladn00edch (z00edskan00e9 za testy, prov011brky, kompozice), pomocn00fdch (p0159edev016100edm za 00fastn00ed projev) a pr00e9miov00fdch (za 0159e0161en00ed obt00ed017en011bj016100edch 00faloh). Uv00e1d00ed tak00e9 v00fdhody a nev00fdhody bodovac00edho syst00e9mu a vyz00edv00e1 010dten00e10159e k p0159ipom00ednk00e1m a n00e1vrh016fm ke zlep0161en00ed nast00edn011bn00e9ho bodovac00edho syst00e9mu."" data-sheets-userformat=""2":14592,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial","16":10">Na začátku článku jsou popsány nevýhody tradičního známkování. Autor se dále zabývá otázkou hodnocení vyučovacího procesu pomocí bodů: základních (získané za testy, prověrky, kompozice), pomocných (především za ústní projev) a prémiových (za řešení obtížnějších úloh). Uvádí také výhody a nevýhody bodovacího systému a vyzívá čtenáře k připomínkám a návrhům ke zlepšení nastíněného bodovacího systému.