Soustředění talentovaných žáků ZŠ - Zhouf, Jaroslav; Kluiber, Zdeněk (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek pojedn00e1v00e1 o semin00e10159i PIKOMAT (pro talentovan00e9 z matematiky) a FYGYK (ve fyzice). Oba semin00e10159e se zam011b0159uj00ed na spolupr00e1ci student016f gymn00e1zia a 017e00e1k016f S0160. Studenti p0159edn00e10161ej00ed o r016fzn00fdch t00e9matech sv00fdm mlad016100edm koleg016fm. Sou010d00e1st00ed je tak00e9 0159e0161en00ed 00faloh, kter00e9 studenti p0159ipravuj00ed a n00e1sledn011b pak vyhodnocuj00ed. Leto0161n00ed semin00e10159 prob011bhl v listopadu v Jevanech, z00fa010dastnilo se 21 017e00e1k016f z Prahy a 11 lektoruj00edc00edch student016f gymn00e1zia. Oba tyto sm011bry vazby mezi 017e00e1ky a studenty m011bly velmi v00fdznamnou informa010dn00ed hodnotu."" data-sheets-userformat=""2":14592,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial","16":10">Článek pojednává o semináři PIKOMAT (pro talentované z matematiky) a FYGYK (ve fyzice). Oba semináře se zaměřují na spolupráci studentů gymnázia a žáků SŠ. Studenti přednášejí o různých tématech svým mladším kolegům. Součástí je také řešení úloh, které studenti připravují a následně pak vyhodnocují. Letošní seminář proběhl v listopadu v Jevanech, zúčastnilo se 21 žáků z Prahy a 11 lektorujících studentů gymnázia. Oba tyto směry vazby mezi žáky a studenty měly velmi významnou informační hodnotu.