Identifikace žáka nadaného na matematiku ve školním prostředí - Budínová, Irena; Panáčová, Jitka (Učitel matematiky, 2022)
Článek se zabývá problematikou vzdělávání nadaných žáků ze skupiny podvýkonní žáci a žáci s dvojí výjimečností. Stručně shrnuje teoretické poznatky o vnímání nadání ve školním prostředí a o projevech žáků z rizikových skupin. Dvě případové studie ilustrují, v čem jsou ohroženi podvýkonní nadaní žáci a žáci s dvojí výjimečností a proč často nejsou ve škole identifikováni jako nadaní.