JAK UČIT MATEMATICE ŽÁKY VE VĚKU 10–16 LET: Matematika jako prostředek porozumění světu - Tichý, Lukáš; Dvořák, Jan; Zemaník, Jiří; Sloup, Miroslav (Učitel matematiky, 2022)
Příspěvek se věnuje konferenci určené především učitelům matematiky pořádané v roce 2021 v Centru přírodovědných a technických oborů (CPTO) v Ústí nad Labem. Konference byla rozdělena do několika částí: přednášek, krátkých sdělení a pracovních dílen. V tomto článku se čtenář seznámí podrobněji s obsahem jednotlivých částí.