Môže sa učiteľ matematiky naučiť kvalitne formatívne hodnotiť? - Hubeňáková, Veronika; Šveda, Dušan (Učitel matematiky, 2017)
Formatívne hodnotenie je benefitom pre žiacke učenie. Preto má zmysel uvažovať o jeho kvalite ako takej a o kvalite formatívneho hodnotenia, ktoré poskytuje konkrétny učiteľ. V článku predstavujeme rubriky na meranie kvality formatívneho hodnotenia a krátky výskum zameraný na možnosti rastu učiteľov v tejto oblasti pomocou spomínaných rubrík. Tento výskum a jeho závery by mohli podnietiť učiteľov k sebareflexii nad formatívnym hodnotením, ktoré poskytujú svojim žiakom.