Konstrukce převrácených hodnot reálných čísel na jednotkových kuželosečkách - Spíchal, Luděk (Učitel matematiky, 2023)
Článek se zabývá konstrukcí převrácených hodnot reálných čísel použitím jednotkových kuželoseček a využitím předvedených konstrukcí k určení hodnoty tzv. pythagorejských průměrů.