Jak to vlastně je? Čísla a množiny - Kuřina, František; Vondrová, Naďa (Učitel matematiky, 2021)
Autoři se zamýšlejí nad pojmem číslo a nad číselnými obory, a to z hlediska didaktického. Blíže se věnují pojmu přirozené číslo, desetinné číslo a zlomek. S oporou o učebnice diskutují o vhodnosti vymezení těchto pojmů. Pozn. Při tisku se do článku omylem dostal špatný znak pro číslo 5 v klínovém písmu. Znak by měl sestávat ze tří klínků, pod nimiž jsou v mezerách dva klínky.