Čo s nejedoznačným zadaním slovnej úlohy? - Harminc, Matúš; Chudá, Jana (Učitel matematiky, 2016)
V tomto článku sa zaoberáme jednou úlohou o dotýkajúcich sa kružniciach v obdĺžniku. Jej znenie bolo sformulované tak, že riešitelia si ho vyložili rôzne. Uvádzame ukážky z autentických riešení odrážajúce túto skutočnosť. Chceme podať návod pre riešiteľa takejto úlohy i naše stanovisko k tomu, ako pristupovať k hodnoteniu riešenia takejto úlohy.