Domácí úkoly z matematiky - ano, či ne? - Uchytilová, Šárka (Učitel matematiky, 2016)
Článek se zabývá problematikou domácích úkolů a otázkou jejich zadávání. Vychází z několika článků v odborných časopisech a zahrnuje také výsledky hloubkových rozhovorů s učiteli matematiky. Tyto rozhovory ukazují různé přístupy konkrétních učitelů na základních a středních školách k práci s domácími úkoly. The paper deals with the problem of homework in mathematics. It responds to largely discussed issue “To assign homework or not?” The aim of this paper is to show a general opinion of mathematics teachers. Different ways how to assign homework in mathematics and work with that are described thanks to interviewing four teachers at lower and upper secondary schools.