Jak to vlastně je? Rovnice - Kuřina, František (Učitel matematiky, 2020)
Příspěvek uvádí různé přístupy k pojmu rovnice na základní škole. Obsahuje i ukázky z několika učebnic a zdůrazňuje potřebu spojování algebry s geometrií.