Benfordův zákon - Spíchal, Luděk (Učitel matematiky, 2020)
Článek popisuje zajímavý fenomén tzv. Benfordova zákona. Po uvedení základních vlastností uvádí několik příkladů z vybraných statistik a textů. V článku je rovněž uvedeno zjednodušené vysvětlení platnosti zákona s využitím vlastností logaritmů a grafu funkce hustoty pravděpodobnosti náhodné veličiny. Závěr je zaměřen na možnost praktického využití Benfordova zákona.