Interaktívne aplikácie pre výučbu sčítania a odčítania - Pokorný, Milan; Holý, Dušan (Učitel matematiky, 2020)
Článok sa zaoberá efektívnou integráciou moderných technológií do vzdelávacieho procesu na prvom stupni základných škôl. Autori článku charakterizujú interaktívne aplikácie, ktoré sú primárne určené na nácvik sčítania a odčítania. Tieto aplikácie, ktoré sú vhodné najmä pre žiakov prvého a druhého ročníka základnej školy, môžu byť využívané počas vyučovacích hodín matematiky v kombinácii s interaktívnou tabuľou, ale najmä pre samostatnú prácu žiakov, či už v rámci vyučovacích hodín, školských klubov detí alebo domácej prípravy na vyučovanie.