"Podoby svatých na keramice" Výstava ze sbírek Vlastivědného muzea v Olomouci: (2. července 1998 - 2. srpna 1998) - Hošková, Miroslava (Lidé města, 1999)
Na výstavě, kterou připravili pracovníci Vlastivědného muzea v Olomouci ze sbírkových předmětů národopisného fondu tohoto muzea, bylo prezentováno celkem 130 kusů keramiky se zobrazením svatých. Vystavena byla široká škála artefaktů užitého umění, artefaktů využívaných v kostelech i v domácnostech, a to z časového období od poloviny 18. do poloviny 20. století. Prezentovány byly např. kropenky, sošky, džbánky, závěsné plakety a další. Většina vystavených předmětů pocházela z dílen výškovských džbánkařů. Pozornost však poutaly i výrobky z olomouckých i šternberských džbánkařských dílen.