Robert Kaplan: Přicházející anarchie. Zborcení snů - svět po studené válce: (1. vydání New York 2000), Nakladatelství P. Mervart, Červený Kostelec 2003 - Cílek, Václav (Lidé města, 2004)
A review of the book by Robert Kaplan.