Rok trpaslíka - Haškovcová, Helena (Lidé města, 2004)
Není pochyb o tom, že trpaslík, zejména ten zahradní, bývá stejně tak milován, jako zatracován. V každém případě má však být studován, například proto, aby pro osobní a zcela svobodné hodnocení existovaly náležité podklady.