O historii a kultuře polských Romů - Bittnerová, Dana (Lidé města, 2004)
V rámci letošního světového romského festivalu Khamoro byla zahájena výstava Polští Romové, která si vzala za cíl přiblížit historii a kulturu Romů v Polsku. Prezentovala materiály, které k romské problematice systematicky soustřeďuje již 25 let Oblastní muzeum v Tarnowě. Uskutečnila se na dvou místech: v prostorách Městské knihovny v Praze, kde bylo vystaveno 18 obrazových panelů, a na nádvoří Národní knihovny ČR, kam organizátoři výstavy umístnili jediné dva trojrozměrné výstavní předměty - tradiční vozy kočovných Romů. V první den výstavy romskou kulturu přiblížilo i hudební vystoupení romského souboru Kale-Bala (Černé vlasy) z polské Spiše. Jazykem výstavy se stala angličtina. Pro česky mluvícího návštěvníka ovšem organizátoři výstavy pořídili překlad všech doprovodných textů.