Historical antropology 2004 - Kudláček, Ljuboslav; Jakoubek, Marek (Lidé města, 2004)
V dňoch 22. Februára až 27. Februára 2004 sa už po trináctý raz uskutočnila vedecká konferencia s názvom Historical antropology 2004 v Blagoevgrade v Bulharsku. Tento rok sa niesla v znamení témy „Súkromné a verejné v regióne balkán a centrálna Európa". Uskutočnila sa pod vedením Prof. Karla Kasera (University of Graz) a komunikačným jazykom bola angličtina. Konferenciu spoluorganizovali University of Graz (Department of Southeast european History) z Rakúska, University of Blagoevgrad (International Seminar for Balkanistic Research and Spezialisations) z Bulharska a IFF Viena (Institute for Interdisciplinary Studies at Austrian Universities) z Rakúska.