Mečislav Borák (editor): Retribuce v ČSR a národní podoby antisemitismu, Židovská problematika a antisemitismus ve spisech mimořádných lidových soudů a trestních komisí ONV v letech 1945-1948.: Praha - Opava, Ústav pro soudobé dějiny Akademie věd České republiky v Praze a Slezský ústav Slezského zemského muzea v Opavě 2002, 198 s., anglická nebo německá résumé. - Soukupová, Blanka (Lidé města, 2003)
A review of the book by Mečislav Borák.