Doma v cizině - Češi ve Vídni ve 20. století : Výstava v Clam-Gallasově paláci v Praze - Šťovíček, Jan (Lidé města, 2003)
Na konci roku 2001 a v prvním čtvrtletí roku 2002 (ve dnech 20. 12. 2001 - 31. 3. 2002) uspořádal Archiv hl. m. Prahy spolu s hlavním městem Prahou, Divadelním ústavem Praha, Národním muzeem - Náprstkovým muzeem asijských, afrických a amerických kultur v Praze a OV Consulting Wien pod záštitou primátora hlavního města Prahy Jana Kasla v prostorách Clam-Gallasova paláce výstavu věnovanou české menšině žijící ve Vídni ve 20. století. Celkovou koncepci a vědecké vedení výstavy měli dva vídenští Češi Vlasta Valeš a Karl Vocelka. K výstavě vyšel fundovaný katalog, jehož editorem byl Vlasta Valeš. Texty a popisky na výstavě byly Česko-německé. Stejný byl i katalog.