Tradice a současnost romské kultury v Obchůdku ROMEN. : Nerudova ulice v Praze - Procházková, Lucie (Lidé města, 2003)
Občanské sdružení R-mosty otevřelo veřejnosti koncem roku 2002 výsledek jednoho ze svých projektů - Obchúdek ROMEN. Toto místo se tak stalo prezentací romské kultury prostřednictvím jejích tradičních i současných produktů. Českým i zahraničním návštěvníkům je tak představena práce kolem 100 romských výtvarníkú a výrobců z České republiky i Slovenska.