Výstavní činnost v Historické expozici Národního muzea v Lobkovickém paláci na Pražském hradě v roce 2000 - Rychlíková, Magdaléna (Lidé města, 2003)
První v řadě výstav v roce 2000 v Lobkovickém paláci byla výstava „Palné zbraně" připravená ze sbírek Národního muzea Mgr. Evženií Šnajdrovou a komisařkou Dr. Magdalénou Rychlíkovou. Ve velkém výstavním sále bylo představeno více než 150 zbraní vysoké umělecko-historické a technické hodnoty vyrobených českými a evropskými puškaři v období od roku 1450 do konce 19. století. Výstavu obohatily střelecké štíty, růžky, pytlíky na prach a jiné příslušenství. Tato kolekce byla k zhlédnutí v období od 13. 1. do 9. 4. 2000. Mgr. E. Šnajdrová připravila k výstavě katalog.