Muzeum Correr - Procházková, Lucie (Lidé města, 2002)
Sídlo dnešního muzea se od roku 1922 nachází v italských Benátkách, přímo na Náměstí sv. Marka. Původně bylo soukromou sbírkou benátského patricije Teodora Correra, který umělecké předměty všeho druhu shromažďoval ve svém paláci. Po jeho smrti, v roce 1830, byla sbírka - podle přání sběratele - darována městu.