Okresní vlastivědné muzeum v Českém Krumlově - Procházková, Lucie (Lidé města, 2002)
Okresní vlastivědné muzeun v Českém Krumlově (založené roku 1891) sídlí v centru města v Horní ulici, v budově č. p. 152, která do té doby sloužila školským účelům.