Profesor Andreas Moritsch (*1936–†2001) : Rakouský historik-slavista na pomezí etnologie a kulturní antropologie - Suppan, Arnold (Lidé města, 2002)
Univerzitní profesor Andreas Moritsch zemřel v 65. roce svého věku po těžké operaci v ranních hodinách 27. února 2001 v nemocnici v korutanském Villachu. Tím ztrácí univerzita v Celovci (Klagenfurtu) svého profesora pro dějiny východní Evropy, který tam působil od roku 1993 a proslavil se daleko za hranicemi země. Moritschovo odborné působení tak začalo a skončilo v jeho milé korutanské domovině.