Interpretace hebrejských jmen předků Našeho Pána Ježíše Krista z 1. kapitoly evangelia svatého Matouše: Flaccus Albinus, zvaný též Alkuin (Z Migneova vydání přeložili Michaela a Václav Freiovi.) - Freiová, Michaela; Frei, Václav (Lidé města, 2002)
Blahoslaveného evangelistu Matouše, nejmilejší, plným právem označuje tvář člověka (na rozdíl od živočichů ostatních nebeských tajemství); jelikož bere počátek evangelia zdaleka, od dávných Otců, jasněji než ostatní předem označil genealogii lidství Páně. Ale je třeba vědět, že jména jich všech v sobě obsahují plnost alegorického a morálního významu.