O Janu Sokolovi vypráví jeho bratr Václav Sokol: S Václavem Sokolem rozmlouvali Jaroslav Novotný a Jakub Češka. - Novotný, Jaroslav; Češka, Jakub (Lidé města, 2002)
Původním záměrem bylo interview s Václavem Sokolem o jeho bratru Janovi. Chtěli jsme položit předem připravené otázky, které by trochu mapovaly život Jana Sokola, otázky na Janovo dětství, dospívání a učení, na šedesátá léta, na dobu normalizace apod., kterými jsme chtěli získat jakési částečné průhledy do Janova života z pohledu jeho bratra Václava. Nicméně celý rozhovor se odvinul od úvodního vymezení našich představ úplně jinak, což je ostatně bytostná význačnost živého rozhovoru. Nepředkládáme tedy standardní interview, ale zaznamenané vyprávění Václava Sokola, a to vyprávění nikoli pouze o bratru Janu, ale také o vztahu obou bratrů.