Člověk jako „ne-osoba": Poznámka k Sokolově konceptu osoby - Brabec, Jan (Lidé města, 2002)
Ve svém článku si kladu dvě otázky: 1. Kdo je člověk jako osoba? Jinými slovy, jaký je Sokolův koncept osoby? 2. Kde jsou jeho hranice? Tato druhá otázka tedy vede k čemusi, co by se s trochou nadsázky dalo nazvat patologie osoby, nebo se eufemisticky tázat, kdo je člověk jako „neosoba". Nebo ještě jinak: kudy cesta k Sokolově osobě nevede.