K 65. narozeninám prof PhDr. Jana Sokola, děkana fakulty humanitních studií v Praze - Kohout, Jaroslav (Lidé města, 2002)
Vážené dámy, vážení pánové, kolegyně, kolegové a milý oslavenče! Říkají-li někteří pováleční němečtí polilkové druhé a třetí generace, že za svou kompetentnost veřejně působit vděčí „milosti pozdějšího narození", pak já zde dnes mluvím z titulu milosti narození dřívějšího.