Dějiny jednoho domu: Měšťanská kultura Kutné Hory ve 14. až 18. století a taky trochu potom - Altová, Blanka (Lidé města, 2001)
Ten, kdo v Kutné Hoře žije alespoň chvíli, je většinou tímto městem a zájmem o minulost poznamenán na celý život. Tak se zfejmě stalo i paní dr. Moravcové. V linii svého rodu po matce se ve vzpomínkách vrací k domu čp. 97 na největším kutnohorském náměstí. Žít v dumě v historickém jádru Kutné Hory to znamená stát se součástí dějin města.