Maria Szmeja: Niemcy? Polacy? Ślązacy!: Rodzimi mieszkańcy Opolszczyzny w świetle analiz socjologicznych.: Kraków, TAIWPN Universitas 2000, 279 s. - Grygar, Jakub (Lidé města, 2001)
A review of the book by Maria Szmeja.