100. výročí založení Podřipského muzea v Roudnici nad Labem: Roudnice nad Labem, 9. listopadu 2000 - Šťovíček, Jan (Lidé města, 2001)
Dne 9. listopadu 2000 se v Roudnici nad Labem uskutečnila konference k 100. výročí založení Podřipského muzea v Roudnici n. L. s názvem Podřipské muzejnictví, na kterou navazovala slavnostní vernisáž výstavy k uvedenému výročí.