Etnické stereotypy z pohledu různých vědních oborů: Etnologický ústav AV ČR Brno, 23. října 2000 - Procházková, Lucie (Lidé města, 2001)
Konference, která byla pořádána 23. 10. 2000 na půdě Etnologického ústavu AV ČR v Brně, se zúčastnili odborníci jak z české republiky, tak ze Slovenska. Organizátorkou tohoto setkání byla Dr. Jana Pospíšilová (Etnologický ústav AV ČR, pobočka Brno).