Bulharofonní muslimové (Pomáci) - Nahodilová, Lenka (Lidé města, 2001)
Antropologický terénní výzkum bulharofonních muslimů, kteří žijí ve vesnicích v západních Rodopech, probíhá od roku 1998. Jeho projekt vznikl z osobní iniciativy realizátorky v rámci výzkumné činnosti a díky ochotě obyvatel zkoumaných vesnic.