Architekt Josef Mocker a kapitula vyšehradská: ke 100. výročí úmrtí Josefa Mockera 29. 3. - 9. S. 1999, Velký sál Lp - Barhoňová, Vladislava (Lidé města, 2000)
Autor výstavy: PhDr. Denko Čumlivski; Komisaři výstavy: JuDr. Jan Kotous, PhDr. Magdaléna Rychlíková; Výtvarné řešení: Jan Duspěva; Výstava, kterou ve spolupráci s Národním muzeem připravila Královská kolegiální kapitula sv. Petra a Pavla na Vyšehradě a Státní ústřední archív v Praze, byla uspořádána ke 100. výročí úmrtí Josefa Mockera (1835-1899), restaurátora středověkých stavebních památek a předního tvůrce české novogotiky. Podle jeho návrhů byl postaven chrám sv. Ludmily či dostavěna katedrála sv. Víta v Praze, restaurovány hrad Křivoklát, Konopiště a Karlštejn, chrám sv. Barbory v Kutné Hoře aj. Pro Vyšehradskou kapitulu uskutečnil Mocker v letech 1885-1903 přestavbu kapitulního chrámu sv. Petra a Pavla.