Vzpomínka na Karla Fojtíka - Skalníková, Olga (Lidé města, 2000)
Krátce před 81. narozeninami se 8. 2. 1999 uzavřel po těžké nemoci život docenta PhDr. Karla Fojtíka, CSc., významného brněnského a českého etnografa. úmyslně uvádím tyto dva přívlastky. Karel Fojtík a jeho dílo patřilo Brnu a Moravě a zároveň významně a úspěšně reprezentoval českou etnografii jak doma, tak v zahraničí na konferencích, kongresech, v odborné zahraniční literatuře.