Hrdličkovo muzeum člověka UK - historie a současnost : Hrdličkovo muzeum člověka UK - Škvařilová, Božena; Bezděková, Vilma (Lidé města, 1999)
Hrdličkovo muzeum člověka UK nese jméno po svém zakladateli, Dr. Aleši Hrdličkovi (1869-1943), významném americkém antropologovi českého původu.