Peter Burke: Francouzská revoluce v dějepisectví.: Lidové noviny, 25.svazek Knižnice Dějin a současnosti. (z anglického originálu The French Historical Revolution. The Annales School, 1929-89 přeložil Pavel Kolář), Praha 2004 - Nebřenský, Zdeněk (Lidé města, 2005)
A review of the book by Peter Burke.