Conversation analysis and Psychotherapy: (10.–12. července 2005 na University of Manchester) - Fialová, Lydie (Lidé města, 2005)
University of Manchester, která svou historii počítá od roku 1824, patří v současné době k předním britským univerzitám. Formálně vznikla roku 2004 sloučením dvou významných výzkumně orientovaných univerzit, UMIST a The Victoria University of Manchester, s dlouhou tradicí v technických, biomedicínských i sociálně-vědních oborech. Je tvořena čtyřmi školami, Engineering and Physical Sciences, Humanities, Life Sciences a Medical and Human Sciences, a její studentská populace čítá přes 34 000 studentů ze 150 zemí světa. Rozsáhlý campus v jihovýchodním centru města tvoří zázemí vzdělávacím, výzkumným, kulturním i sportovním aktivitám, a dokresluje tak atmosféru města pálených cihel ze samých počátků průmyslové revoluce.