Letní etologická škola 2005: (21. a 22. května 2005 na půdě Fakulty humanitních studií UK) - Vančátová, Marina (Lidé města, 2005)
Studenti mají jednou ročně unikátní možnost poslechnout si přednášky špičkových vědců v oboru etologie člověka. Protože lektoři jsou z různých zemí světa, všechny přednášky probíhají v angličtině. I tentokrát se nám podařilo pozvat do Prahy přednášející z USA, Německa a Ruska. Přijeli: profesoři Kevin MacDonald, Bobbi Low a Michael McGuire (USA), doktor Frank Salter (Německo) a profesorka Zhanna Reznikova (Rusko). Tato letní etologická škola byla již třetí v pořadí. Zúčastnilo se jí 130 studentů FHS UK. Každý z přednášejících měl na přednášku k dispozici tři hodiny. Po ukončení školy každý ze zúčastněných studentů napsal esej na téma přednášky, která se mu nejvíce líbila.