Mezinárodní konference Prehistoric Technology – 40 years later: Functional studies and the Russian legacy: (20.–23. dubna 2005 v severoitalské Veroně) - Hroníková, Linda (Lidé města, 2005)
Hlavními organizátory byly Museo Civico di Storia Naturale di Verona a Universita degli Studi di Verona. Setkání 150 odborníků z celého světa bylo mimořádnou příležitostí k diskusi mezi nejvýznamnějšími experty z oboru frazeologie, kteří se specializují na různá dějinná období. Konference byla uspořádána na počest ruského badatele a zakladatele traseologické analýzy S. A. Semenova (1898–1974). Významnou součástí kongresu byla i prezentace jeho dosud nepublikovaných spisů.