Pražská Muzejní noc: Hrdličkovo muzeum člověka UK, 17. 6. 2006 - Hroníková, Linda; Škvařilová, Božena (Lidé města, 2006)
V sobotu 17. června 2006 se v Praze již potřetí konala kulturní akce s názvem Muzejní noc. Pořadateli byly Národní muzeum, Asociace muzeí a galerií ČR a Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. Na organizaci se podílely také další muzea a instituce, mezi nimi i Hrdličkovo muzea člověka Univerzity Karlovy.