Minulost a současnost časopisu Lidé města / Urban People - Nešpor, Zdeněk R.; Moravcová, Mirjam (Lidé města, 2008)
Časopis Lidé města / Urban People má za sebou devět let existence, a budeme-li počítat i stejnojmenný sborník, na který v roce 1999 navázal, pak dokonce více než patnáct. Ačkoli nejde o žádné „kulaté výročí“, můžeme tuto minulost bilancovat, zvlášť když současně dochází k radikální proměně redakčních rad i strategie vydávání časopisu. Určité přiblížení okolností vzniku a dosavadní orientace časopisu je ostatně nutné také proto, abychom čtenáře informovali, v čem se bude jeho nová podoba lišit.