Česká asociace pro sociální antropologii - Redakce (Lidé města, 2009)
Dne 1. listopadu 2008 byla na půdě Etnologického ústavu AV ČR v Praze založena Česká asociace pro sociální antropologii, občanské sdružení, které si klade za cíl podporu oboru a jeho reprezentaci navenek, popularizaci výsledků práce českých sociálních antropologů a posilování mezioborových i mezinárodních odborných vazeb. Jako nejbližší hlavní úkoly si členové asociace stanovili vytvoření etického kodexu, který by měl být závazný pro členy asociace, a získávání finančních prostředků pro realizaci antropologických výzkumů u státních úřadů podporujících vědu a výzkum.